Balla-ügy: nincs ítélet

2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem hirdetett ítéletet tegnap a Balla Irma volt önkormányzati képviselő megölése ügyében folyó perben a Debreceni Ítélőtábla Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa. Tegnapra nyilvános ülést tűzött ki az ügyben az ítélőtábla, ahol bizonyítási eljárást nem lehet lefolytatni. Magyar György védőügyvéd indítványozta, hogy Balla Irma mobiltelefonjának cellainformációit kérje be a bíróság, és vizsgálja meg az ügyvéd álláspontja szerint védence ártatlanságát alátámasztó bizonyítékot. A bíró ezután a nyilvános ülést felfüggesztette, tárgyalásra visszavonult, majd bejelentették: a táblabíróság a nyilvános ülésről tárgyalásra tér át, s az eljárást januárban folytatja. A január 25-i tárgyalási napon tucatnyi orvost, pszichológust, informatikai szakértőt, szerológust (DNS-szakértő), vegyészt hallgatnak meg, január 27-re pedig számos tanút – köztük két rendőr nyomozót – is beidéznek.
Balla Irmát 2007 húsvétján ölték meg brutális kegyetlenséggel saját otthonában. A gyilkossággal fiát, Schönstein Sándort vádolták meg, majd ítélték el első fokon tizenkét év fegyházbüntetésre. A bűntett elkövetését ő végig tagadta, a gyilkosság feltételezett időszakának legnagyobb részére több tanúval alátámasztott alibit igazolt. Az elsőfokú bíróság közvetett bizonyítékok – hangsúlyosan az áldozat gyilkosság idején viselt ruházatán és testén, illetve fia ruházatán és testén a másiktól származó DNS-maradványok – alapján ítélte bűnösnek az áldozat fiát.
A tárgyalást követően Magyar György védőügyvéd újságírók előtt úgy nyilatkozott: védence ártatlan, ezt bizonyítják Balla Irma mobiltelefonjának cellainformációi. A mobiltelefonban rejlő információkat az elsőfokú bíróság több tárgyalási napon vizsgálta, és arra az álláspontra jutott, hogy a telefon kora délután kikerült Balla Irma birtokából. Magyar állítja, hogy a telefont csak a képviselőnő gyilkosa vihette magával a bűntett után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.