Bírságok futószalagon

Hírösszefoglaló
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb két bankot bírságolt meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A tegnap közzétett hatósági döntésekről a Napi Gazdaság című újság internetes kiadása számolt be, azt közölve, hogy a felügyelet hárommillió forintos büntetést szabott ki az OTP Bank Nyrt.-re, míg az Aegon Hitel Magyarországnak egymillió forintot kell befizetnie. A PSZÁF a szankciókat a banki magatartási kódex egyes pontjainak megszegése miatt rótta ki.
A PSZÁF határozata szerint az OTP-nél lefolytatott vizsgálatban kiderült, hogy a pénzintézet megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt, s nem tartotta be maradéktalanul a magatartási kódex lakossági hitelezésre vonatkozó passzusait. A felügyelet a hárommillió forintos bírság kiszabása mellett megtiltotta a jogsértő magatartást. Az Aegon Hitel Magyarországnál a PSZÁF mások mellett azt kifogásolta: a cég üzletszabályzatában nem szerepelt, hogy az Aegon alávetette magát a magatartási kódexnek.
A lap felidézte, hogy legutóbb a Citibankot marasztalta el a PSZÁF, s a felügyelet korábban azt közölte: a közeljövőben tömegesen hozza majd nyilvánosságra azokat a határozatokat, amelyek a banki kódex betartásának harminc intézménynél elvégzett célvizsgálata alapján születnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.