Borkai Zsolt lesz a MOB elnöke

Munkatársunktól
2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz nap van hátra – pontosabban ma már csak kilenc – a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűléséig, amelyen a tagságnak a leköszönt első ember, immár köztársasági elnök Schmitt Pál utódját kell megválasztani. Az alapszabály értelmében a jelentkezőknek tegnap kellett benyújtaniuk a pályázatukat. Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, jelenlegi alelnök, Győr polgármestere az egyetlen jelentkező, így szinte biztosan kijelenthetjük, ő lesz a MOB következő elnöke. Bizonytalanságot legfeljebb az jelent, hogy a közgyűlésen megjelenő tagok legalább felének támogatniuk kell Borkait, de meglepő lenne, ha túlsúlyban lennének az ellenszavazatok.
A formaságokat betartva Borkai Zsoltot a vívóként kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál, a szintén kétszeres győztes kajakos, Gyulay Zsolt, valamint Tokió vízilabdabajnoka, Dömötör Zoltán ajánlotta. A nyáron – a szintén ötkarikás első egykori ökölvívó Kovács István, valamint kenus Vaskuti István mellett – Gyulay Zsoltot is esélyesnek tartották a tisztségre, végül egyikük sem jelentkezett.
– Megtiszteltetés, hogy sokan kérték, induljak az elnökválasztáson. Jólesik, hogy úgy látják, méltó lehetek erre a posztra. Tisztában vagyok vele, hogy az elnökválasztás előttünk van még, és sportnyelven szólva, a meccset még nem fújták le – nyilatkozta a 45 esztendős Borkai Zsolt, aki lólengésben az 1988-as szöuli olimpián és az 1987-es rotterdami világbajnokságon lett aranyérmes, nyújtón pedig Európa-bajnokságot nyert 1985-ben Oslóban. Hozzátette: amennyiben elnöknek választják, akkor kibővített csapattal – többek között azokkal, akik eddig is rengeteg munkával segítették a MOB-ot – szeretné vezetni a szervezetet. Egyben a megnövekedett munka miatt leköszön majd az Országgyűlés rendészeti és honvédelmi bizottsági tagságáról. A többi tisztségéről – mivel a MOB elnöke társadalmi munkában látja el feladatát – nem kíván lemondani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.