Búcsúzófélben a Loki

Négy forduló után is pont nélkül áll a Debrecen a labdarúgó Európa-ligában, miután tegnap 3-0-ra kikapott a PSV Eindhoven vendégeként, és ezzel elvesztette esélyét a továbbjutásra az I csoportban, öt csapat viszont már ott van a legjobb huszonnégy – pontosabban a BL-ből alászállókkal együtt harminckettő – között. A négyes másik meccsén Sampdoria–Metaliszt Harkiv 0-0, Koman Vladimir a hajrában csereként állt be.

Munkatársunktól
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonegy percig bírta az egyébként nem túl erős nyomást a Debrecen. Akkor Dzsudzsák gurította talppal maga mögé, Afellayhoz a labdát, aki Czvitkovics mellett megtolta, és ezzel könnyen lépéselőnybe került, a kilépő Mijadiniszki pedig kifordult, így a lövés utat talált a bal alsóba. Még éppen a szünet előtt, a 44. percben Reis növelte a hazaiak előnyét, akik csakúgy, mint a budapesti találkozón, ezúttal is csak félgőzzel játszottak.
Az első félidőben ez is elég volt, mert a Debrecen görcsösen futballozott, a második elején viszont a magyar bajnoknak is akadtak lehetőségei. Ám a két kapus között is megmutatkozott a különbség: míg a debreceni Malinauskast olykor az ártatlannak tűnő próbálkozások is zavarba hozták, addig Isaksson Czvitkovics és Bódi kísérletét is bravúrosan hárította. Három hazai kapufa után Wuytens betalált, beállítva a 3-0-s végeredményt.

EL, 4. forduló, I csoport: PSV Eindhoven–DVSC 3-1, Sampdoria–Metaliszt Harkiv 0-0, az állás: 1. PSV 10 pont, 2. Metaliszt 7, 3. Sampdoria 5, 4. DVSC 0.
Érdekesebb eredmények: Lech Poznan–Manchester City 3-1, Juventus–Salzburg 0-0, Rosenborg–Atlético Madrid 1-2, Liverpool–Napoli 3-1 (Gerrard mesterhármas). A BATE Boriszov a CSZKA Moszkva, a Zenit, Porto és a Stuttgart már továbbjutott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.