Budai Gyula az új elszámoltatási biztos

Munkatársunktól
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövőben Budai Gyula lesz az elszámoltatási kormánybiztos, jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője tegnap. A kormány – Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára – szerdán hozta meg a kinevezésre vonatkozó döntést.
Budai Gyulának vélhetően nem lesz teljesen idegen a feladat, hiszen eddig miniszterelnöki megbízottként az állami földterületek jogellenes eladását és privatizációját vizsgálta. E feladata megmarad, bár miniszterelnöki megbízotti titulusa megszűnik.
– Fontos feladat az, hogy minden részletére kiterjedően választ kapjunk arra, hogy az országot rossz helyzetbe hozó döntések, valamint közpénzek eltűnése mögött milyen felelősség húzódik meg – hangoztatta Szijjártó, hozzátéve: a felelősöknek nem szabad megúszniuk az elkövetett törvénytelenségeket. – Így szükséges, hogy a korrupcióellenes kormányzati feladatokat is magas szinten hangolják össze – fűzte hozzá. Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos eddig a fideszes Papcsák Ferenc volt. Ezen megbízatásáról a héten mondott le, ugyanis Zugló polgármesterévé választották, a két tisztség pedig összeférhetetlen.
Budai Gyula jogász, először ügyészként, majd 1994-től kezdve ügyvédként dolgozott. A Fidesz mellett 1998-ban jogi szakértőként kezdett dolgozni, később a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségében (Magosz) tevékenykedett, a 2005-ös gazdatüntetés egyik szervezője volt. 2006 óta a Magosz szövetségi igazgatójaként dolgozik, a tavasszal tartott választásokon a Fidesz–KDNP jelöltjeként a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban szerzett egyéni országgyűlési képviselői mandátumot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.