Budai újabb ügyeket ígér

Hírösszefoglaló
2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkerülhetetlen Gyurcsány Ferenc büntetőjogi felelőssége a sukorói beruházás ügyében, de két másik kaszinóberuházás – a bezenyei, valamint a fővárosi Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-projekt – koncessziós szerződése, és a 2006. őszi fővárosi események is felvetik a volt miniszterelnök érintettségét – mondta a távirati irodának adott interjúban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. Álláspontja szerint az egykori kormányfő mentelmi joga ügyében az ügyészség taktikázik. Bejelentette, interpellációt fog benyújtani Kovács Tamás legfőbb ügyésznek, hogy nyilatkozzon, történt-e mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselőt érintően előterjesztés a nyomozóhatóság részéről a fenti ügyben. Gyurcsány Ferenc a Hír TV kérdésére megismételte, hogy nincs félnivalója a sukorói telekcsere ügyében. A volt szocialista miniszterelnök azt mondta: áll a vizsgálat elé, és a végén kiderül, hogy kinek lesz igaza.
A konkrét vizsgálatokról szólva kifejtette: lassan elérkezik az ideje, hogy az Álomszigetet érintő privatizációval kapcsolatban jogi lépéseket tegyenek. Tájékoztatása szerint az ügynek lesz büntető- és polgári jogi vetülete is, a privatizációs szerződést pedig felül kell vizsgálni, ugyanis jelentős értékvesztés történt a 32 hektáros állami terület értékesítése során. Budai Gyula azt mondta: jelenlegi információi szerint a Malév privatizációjával öszszefüggésben is több olyan volt kormánytag érintett, akiknek neve más ügyekben ugyancsak felmerült. Példaként Veres János volt pénzügyminisztert említette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.