CIG: indul a kereskedés

Bodacz Péter
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőtől lehet kereskedni a CIG Pannónia Életbiztosító részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A papírokat a „B” kategóriába vezetik be 938 forintos áron. Mint azt a társaság a BÉT honlapján közölte, a cégbíróság bejegyezte a CIG nyilvános értékesítéssel megemelt alaptőkéjét, amely így 2,486 milliárd forint lett. A biztosítótársaság az október 11-től 22-ig tartó jegyzési időszakban 10,85 millió darab újonnan forgalomba hozott részvényt értékesített, a meglévő értékpapírokból felajánlott 1 950 511 darabból pedig 1 687 781-et jegyeztek a kisbefektetők. A 40 forint névértékű részvények többsége 938 forintos kibocsátási árfolyamon került forgalomba, míg a kedvezményes 750 forintos árfolyamon 4,76 millió kelt el. Tekintettel arra, hogy a kisbefektetői értékesítést követően nem maradt elegendő megszerezhető részvény, a tervezett nagybefektetői értékesítés elmaradt. A nyilvános értékesítéssel a társaság 9,282 milliárd forint új tőkéhez jutott, a jegyzett tőke 434 millió forinttal nőtt. A CIG Pannónia bruttó díjbevétele a harmadik negyedévben 15,2 milliárd forint volt, míg az előző két negyedévben összesen 8,53 milliárd forintot tett ki. A mérleg szerinti veszteség a harmadik negyedévben 2,5 milliárd forintra nőtt, míg az első fél évben 1,3 milliárd forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.