Demokrata vereség félidőben

Minden véleményt meghallgatok a jövőben – így reagált helyi idő szerint tegnap délelőtt a pártját ért vereségre Barack Obama.

Zord Gábor László
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demokrata párti amerikai elnök a félidős választások eredményét értékelve együttműködést javasolt a törvényhozásban a megerősödött Republikánus Párt vezetőinek. Szerinte ugyanis a külföldi vetélytárs gazdaságok nagyobb kihívást jelentenek az Egyesült Államok számára, mint a demokraták és republikánusok belső ellentétei.
Az eredmények alapján 1948 óta nem hódítottak el ennyi mandátumot az ellenzékben lévő republikánusok, mint most. A keddi voksolás után a demokraták jelentős hátrányba kerültek a képviselőházban, ahol a 435 mandátumból – lapzártánkig – mindössze 185 helyet őriztek meg, míg a republikánusok legkevesebb 239 képviselői helyet tudhatnak magukénak a jövő év elejétől. A szenátusban épp hogy megmaradt a demokrata előny. John Boehner republikánus frakcióvezető közölte, nagyon kis mozgástere lesz az Obama-kabinetnek. Közben Kalifornia népszavazáson mondott nemet a marihuána legalizálására.
Részletek a 8., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.