Egyre magasabban a soproni mérce

2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az ember elsősorban a hazai játékosokat, közülük is a világbajnokként Sopronba igazolt amerikai McCoughtryt figyelte, óhatatlanul is megakadt a tekintete a vendégek két centerén, Parison és Bonneren. Termetére nézve előbbi egy kiöregedőfélben lévő dzsúdóst idéz a +78 kg-os kategóriából, utóbbi magasugrónak is karcsú, már-már betegesen sovány. Kosárlabdázónak ettől persze még mindkettő lehet kiváló, de a tegnapi meccs alapján a természet kegyesebb lett volna hozzájuk, ha valamiképpen összegyúrja őket.
McCoughtryt ellenben mintha a Teremtő is kosarasnak szánta volna: arányos, izmos testalkat, a nők között kiemelkedő ruganyosság, gyorsaság, jó csukló és játékintelligenciának sincs híján. S a társakra sem lehet panasza. Noha Székely Norbert, az MKB Euroleasing Sopron vezetőedzője a múlt héten kezdődött Euroliga-idény előtt arra panaszkodott, hogy nem volt ideje összeérni a csapatának, erre tegnap nem utalt jel. A magyar gárda kiütötte a vb-3. spanyol válogatott három erősségét is felvonultató, előzetesen mindenképpen előtte rangsorolt Rivas Ecopolist. A győzelmet már az első percek megalapozták. Hontiék megléptek 10-1-re, s a különbség egyre hízott, akkor is, amikor a cserék is pályára léptek. Azt hinné az ember, nem lehet hálás feladat McCoughtryt vagy éppen Hontit váltani, de Fürész például mindjárt egy triplával nyitott. Az első negyed végén 27-9 volt az állás, s bár a hölgyek mindig képesek váratlan meglepetésekre, ezzel gyakorlatilag el is dőlt az összecsapás.
A Sopron végeredményben
82-52-re győzött, két forduló után százszázalékos a B csoportban, s az eddigiek alapján a hatosban a harmadik helyet célozhatja meg. Hogy még ennél is magasabbra törhet-e, az a jövő héten a Fenerbahce vendégeként kiderül. Az viszont már most biztos, a Rátgéber László irányította együttes elleni találkozó presztízsmeccs lesz a javából.
Az A csoportban: Kraków (lengyel)–Pécs 70-68. A női Európa-kupában, a H csoportban: Saarlouis (német)–Győr 77-79.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.