Együttműködik a földalappal a vagyonkezelő

Munkatársunktól
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több kiemelt fontosságú tevékenységet is elvégzett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) megalakulásával kapcsolatban – közölte tegnap a szervezet. Tájékoztatásuk szerint enélkül az új szervezet nem tudta volna megkezdeni a munkáját. Az MNV Zrt. saját kezdeményezésére már a földalap szeptemberi megalakulása előtt, augusztus első napjaiban kész tervekkel kereste meg a vidékfejlesztési tárcát, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat az új szervezettel kapcsolatban. Az MNV továbbá felajánlotta, hogy – a jogszabály adta kereteken belül – az új szervezet működőképes beindulásáig bizonyos feladatokat átvállal. Ezzel kapcsolatban október elsején a két szervezet együttműködési megállapodást írt alá. A vagyonkezelő vállalta azt is, hogy kérés esetén bármely, a földalapba tartozó vagyon hasznosításával összefüggő ügyben szakmai anyagot készít az intézkedések előkészítéséhez. Emellett elkülönített hozzáférést biztosít az új szervezetnek a földalapba tartozó ingatlanokkal kapcsolatos iratokhoz és adatállományokhoz.
Az NFA-törvény hatálybalépésével összefüggésben felmerülő pénzügyi és költségvetési kérdésekről a két szervezet különmegállapodást kötött, amely az év végén jár le. Eddig az időpontig biztosítja az MNV Zrt. az NFA ideiglenes elhelyezését is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.