Electro World: ellentmondó hírek

Bezárt az Electro World (EW) dunakeszi egysége, a biztonsági szolgálat pedig öt áruházban mondott fel, mert nem kapja meg a pénzét. Az áruházlánc dolgozói az állásukat féltik.

Hajdú Péter
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Embereink levonultak az Electro World öt áruházából, miután július óta nem fizetnek szolgáltatásunkért – jelentette ki lapunknak Török László, a Török Biztonsági Szolgálat Kft. vezetője.
– Négy éve állunk kapcsolatban az Electro Worlddel, eddig nem volt gondunk a fizetési határidőkkel. Nyár elejétől késtek a kifizetések, júliustól azonban ez általánossá vált. Miután a szerződésben meghatározott fizetési határidő eltelt, és minden tárgyalási próbálkozásunk zátonyra futott, jogszerűen léptünk vissza a szolgáltatástól – tette hozzá.
Egy esetleges felszámolási eljárás indítását firtató kérdésünkre Török elmondta, további lépéseik előtt konzultálnak jogászaikkal.
Ezzel párhuzamosan a cég dunakeszi áruházát is bezárta az EW. A cég ügyvezetője, Nagy Károly András az Indexnek elmondta, a bezárás tervezett volt, mert nem látták értelmét, hogy a Megyeri híd mindkét oldalán működjön áruházuk, ugyanakkor szerződésszegésnek minősítette a biztonsági szolgálat levonulását. Azzal kapcsolatosan nem nyilatkozott, hogy bérletidíj-elmaradás miatt voltak kénytelenek bezárni az üzletet.
Ellentétes hírek jelentek meg a világhálón arról, hogy mi lett a bezárt áruház dolgozóinak sorsa. Egyes információk szerint más áruházba vezényelték át őket, akik ezt nem vállalták, azokat kiléptették. Mások szerint az összes dolgozót elbocsátották. Szerettük volna a cég vezetőit megszólaltatni, de hiába hívtuk őket.
A cégről szóló fórumon az EW dolgozói arról beszélnek, hogy elmúltak már azok az idők, amikor áruháznyitáskor hosszú sorok álltak az EW előtt. Ennek okát abban látják, hogy gyengébb a választék és a vezetés, mint néhány évvel ezelőtt. A dunakeszi áruház bezárása és a biztonsági szolgálat kivonulása miatt pedig sokan állásuk elvesztésétől tartanak.
Már többször is felvetődött, hogy eltűnik a hazai műszaki áruházak köréből az EW, legutóbb 2008 őszén, amikor a 1,5 milliárd forintos tartozásállomány miatt a tulajdonosok ki akartak vonulni a magyar piacról. Végül a korábbi tulajdonos, a Nagy-Britanniában bejegyzett DSG International Holdings Limited a romániai tulajdonosi hátterű, Ciprusban bejegyzett, EW Electro Retail Limitednek adta el a láncot, egy euróért. Az új tulajdonos megduplázta a korábbi kétmilliárd forintos törzstőkét, és az ügyvezető Nagy Károly András szerint a korábbi 2,5 milliárdos veszteséget évi 800 millióra csökkentették, s a közelmúltban a budapesti Allee-ban és Corvin Bevásárlóközpontban, valamint Miskolcon nyitottak áruházat. A társaság 2013-ra már 24-25 áruházból álló hálózattal számol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.