Előállítások Korda György klubjából

Csibra Tibor
2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencsejáték tiltott szervezése miatt csaknem száz rendőr szállta meg pénteken este azt a budapesti, III. kerületi pókertermet, amely az ismert táncdalénekes és kártyajátékos, Korda György nevét viseli. A razzia után a hatóság egy nagyobb csoportot állított elő. A játékosokat tanúként hallgatták meg, az ügynek egy gyanúsítottja van, aki ellen az említett bűncselekmény miatt indítottak eljárást – tájékoztatta lapunkat a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Úgy tudjuk, a klubban több mint tíz pókerasztal várta a vendégeket, ami a szerencsejátékokról szóló törvény nemrég hatályba lépett módosítása miatt tilos, egy-egy teremben legfeljebb tíz helyen biztosíthat játéklehetőséget a szervező. Bár a klub a tulajdonos, Korda György nevét viseli, nem ő üzemelteti azt, korábban bérleményként adta ki. Információink szerint a hatóság az ügy miatt nem kereste meg Kordát, aki a sajtóból értesült a történtekről. Az énekes a „hülye magyar törvények” hozadékának nevezte az esetet az egyik, pókerrel foglalkozó honlapon, amely szerinte nem több viharnál egy pohár vízben. Korda György úgy gondolja, hogy az említett törvénymódosítás túlszabályozza a játékot, s emiatt a kormány több milliárd forintos bevételtől esik el, mert a pókerezők külföldön pörgetik majd a lapokat ahelyett, hogy ezt Magyarországon tennék, „mert itt mondvacsinált okokkal bármikor rájuk rúghatják az ajtót”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.