Elsöprő többség a kabinet terve mellett

Hírösszefoglaló
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válaszadók elsöprő többsége a kormány különadó-javaslata mellett áll – derül ki a Századvég felméréséből. Kilencvenegy százaléknyian feleltek igennel arra: Egyetért-e azzal, hogy a kormány a végkielégítések kétmillió forint feletti részét 98 százalékos kulcsú adóval adóztassa meg? Hatszázaléknyian ellenezték a tervet, három százalék pedig nem tudott vagy nem akart értékelhető választ adni.
A Századvég közvélemény-kutatása kitér a pártok támogatottságára is. Eszerint a Fidesz erősíteni tudta pozícióit az önkormányzati választások óta. A részvételi hajlandóság 55 százalékos szintje mellett a kormányzó pártokra most az öszszes megkérdezett 47 százaléka szavazna. A szocialisták a teljes sokaságon belül a szavazatok 11 százalékát kapnák meg, a Jobbikra kilenc-, az LMP-re négyszázaléknyian adnák voksukat. A részvételüket biztosra ígérő biztos pártválasztók preferenciáit nézve nyílik meg igazán a támogatottsági olló, ebben a választói csoportban a kormányzó pártok előnye ötszörös: a Fidesz– KDNP 68, míg a legerősebb ellenzéki párt, a szocialisták 14 százalékon állnak. A Jobbikra tízszázaléknyian szavaznának, míg az LMP a bejutási küszöbnek megfelelő támogatottsági szinten, öt százalékon áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.