Eltökélt a polgármester

Még keményebben dolgozik Papp Gábor, Hévíz polgármestere, akit hétfőn fenyegettek meg levélben életveszélyesen. Mint mondta, nem hagy fel az új szemléletű városvezetés megvalósításával.

Velkei Tamás
2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenkező hatást értek el a fenyegetők: fokozott erővel dolgozunk tovább a stábommal – jelentette ki Papp Gábor, Hévíz októberben megválasztott kormánypárti polgármestere. A fideszes politikus elmondta: a választók akaratából került a város élére, nincs szándékában felhagyni az új szemléletű városvezetés megvalósításával, és le fogja zárni az elmúlt évekre jellemző „törvénytelen ügyeket”.
Úgy véli, a fenyegetést azért kaphatta, mert hivatalba lépését követően a taggyűlés leváltotta posztjáról Hegedűs Lajost, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kft. főigazgatóját, ezen kívül az önkormányzatban is történtek személyi változások, valamint több vizsgálat indult, ami egyes személyek érdekeit sértheti. A fenyegető levél szerzője is erre célzott, amikor azt írta: Papp Gábor megbántott néhány embert, ezért le fogják róni adósságukat.
– Nézd meg jól az ajándékunkat, a következőt nem a postás hozza. Ez nem fenyegetés, ez ígéret – állt a Papp Gábor lakására küldött, sablonnal írt fenyegető levélben, amely mellé lőszert is mellékeltek.
A levél feladója egyelőre ismeretlen, ám a bélyegző lenyomata szerint helyben adták fel a levelet. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomoz az ügyben, a polgármester arra kérte a rendőrséget, hogy fokozott figyelmet fordítsanak családjára, házára.
Papp Gábort már korábban is érte fenyegetés, amikor a hévízi kórház működésével kapcsolatban képviselőtársaival feljelentést tett a rendőrségen, igaz, ilyen tartalmú küldeményt eddig még nem kapott. A feljelentés óta a kórház ellen több ügyben is ügyészségi vizsgálat folyik, és meghiúsult egy másfél milliárdos pályázat, amit hanyagság és a feladatok nem teljesítése miatt vont vissza a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Ismert, hogy Hegedűs Lajost (aki az első Orbán-kormány idején Matolcsy György gazdasági minisztériumának főosztályvezetője volt) az utóbbi években botrányairól elhíresült gyógyfürdő élére Molnár Lajos, korábbi SZDSZ-es egészségügyi miniszter nevezte ki. Ugyanennél a tárcánál Hegedűsnek az a Nagy Róza volt a felettese, akit később Molnár (Nagy sógora) a fürdő stratégiai igazgatójává nevezett ki, és aki Matolcsy György nemzetgazdasági minisztériumában jelenleg is államtitkári posztot tölt be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.