Emelkedik a nyugdíjjárulék

Munkatársainktól
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés kormánypárti többsége elfogadta tegnap azt az adótörvényekhez benyújtott módosító javaslatot, amely a biztosítottak és a nyugdíjas vállalkozók által fizetendő nyugdíjjárulék mértékét 9,5 százalékról 10 százalékra emeli.
A jövőben a legfőbb ügyész megválasztásához kétharmados parlamenti többség kell, és interpelláció helyett csak kérdés intézhető hozzá az Országgyűlésben – tartalmazza egyebek mellett a tegnap elfogadott alkotmánymódosítási javaslat. A szabálytalan építkezések feltárását segíti elő többek között a területfejlesztési törvény, amelyet tegnap fogadott el a parlament. A jogszabály egyúttal lehetővé teszi a közterület „nem rendeltetésszerű” használatának megtiltását, s létrehozza az építésügyi monitoringrendszert.
A Simon Peresz-i célok megvalósításához nyújt segítséget a parlament, ha ratifikálja az Európai Unió és Izrael állam között létrejött nemzetközi egyezményt – érvelt Balczó Zoltán (Jobbik) azon egyezmény ellen, amely elsősorban a két fél közötti gazdasági együttműködésre vonatkozik. A radikálisok részéről elhangzott: a közel-keleti állam az egyezmény révén lényegében minden olyan célt elér, amelyet más országok részére csak az uniós csatlakozás biztosít. Zárszavában Németh Zsolt külügyi államtitkár Balczó szavait idézte, aki arról beszélt, hogy Izrael nem való az EU-ba. Az államtitkár szerint ez ugyanazt jelenti, mint hogy a zsidók nem valók Európába. Balczó ezt kikérte magának. A ház a Fidesz, az MSZP, a KDNP és a független Szili Katalin szavazataival elfogadta a jogszabályt. A Jobbik nemmel voksolt, mint ahogyan a független Molnár Oszkár és Ivády Gábor is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.