Februárban búcsúzik a Hobo Blues Band

Lengyel Viktor
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Búcsúkoncerttel távozik a színpadról a harminchárom éves Hobo Blues Band – jelentette be tegnap a zenekar alapítója, Földes László Hobo. A jövő februárra tervezett utolsó koncerten a banda eredeti, klasszikus felállásban játszik, kiegészülve egy-két olyan vendéggel (Deák Bill Gyula, Madarász Gábor), akik a legnagyobb hatással voltak a Hobo Blues Band pályájára. – A banda minden tagjának megvannak a saját útjai, és ezentúl az önálló terveinkre szeretnénk koncentrálni. A Hobo Blues Bandet harminchárom éve alapítottam harminchárom évesen. Úgy gondoltuk, hogy a krisztusi kor szép keretet ad a lezáráshoz – mondta el Hobo a feloszlás okairól, hozzátéve: a tagok külön-külön biztos, hogy folytatják a zenélést, és vendégként részt vesznek majd egymás előadásain, de a zenekar történetének a februári koncert lesz a vége. – Nem fogjuk azt játszani, amit a tizenkétszer feloszló és mindig újra búcsúzó zenekarok csinálnak. Mi egyszer köszönünk el, és Hobo Blues Band néven soha többet nem fogunk játszani – tette hozzá.
A búcsúkoncerten Hobóék egy tömör, sűrített anyagot adnak majd elő, a számlistát azokból a dalokból állítják össze, amelyek a legjobban jellemzik az eddigi munkájukat.
– Most már senkinek sem kell megfelelnünk. Azt csinálunk, amit akarunk. Egy nagy döngölést szeretnénk a végére, de úgy, hogy kirajzolódjon, miről volt itt szó a több mint harminc év alatt – mondta Hobo. A feloszlás alkalmából a zenekar Halj meg és nagy leszel! címmel megjelentetett egy pályaösszegző válogatást is; a lemez november 8-án került kereskedelmi forgalomba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.