Felállították a darut

Nagy Áron
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elszállíthatják a budai Várban szerdán felborult tűzoltósági darut, amelyet tegnap estére sikerült felállítani. A művelethez egy magáncég biztosított emelőszerkezetet – tájékoztatta lapunkat a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője még délután. Molnár Péter elmondta: a daru csaknem egy napig felborulva feküdt a Nemzeti Galéria mellett.
Sokáig kérdéses volt, hogy mikor kezdődhet meg a műszaki mentés, mivel a talpra állításához egy, a balesetet szenvedettnél nagyobb teherbírású emelőre volt szükség. Kora délutánra azonban minden akadály elhárult a művelet útjából. Emlékezetes, hogy személygépkocsira dőlt szerdán a tűzoltóság egyik daruja a budai Várban; a szerkezet korábban Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját emelte be a Magyar Nemzeti Galéria első emeleti kiállítóterébe. Személyi sérülés nem történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.