Feljelentések a közgyűlésben

Munkatársunktól
2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz–KDNP többségű Fővárosi Közgyűlés tegnapi első rendkívüli ülésén György István főpolgármester-helyettes napirend előtt bejelentette: a legfőbb ügyészhez fordul, hogy vizsgálják meg a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nél elkövetett gyanús cselekmények ügyében a felügyelőbizottság tagjainak tevékenységét. Előzőleg a közszolgáltató cég felügyelőbizottsága volt MSZP-s elnöke, Szaniszló Sándor azt állította, a fideszes Ughy Attila legálisan nem rendelkezhetett az időközben Budapest közterületeiről eltávolított „traktorral behajtani tilos” táblával, amelyet nemrég frakcióvezetőjének adott ajándékba. – Eredetileg 153 ilyen közlekedési táblát tettek ki, és csak 23-at szedtek be, az eset kimerítheti a „kismértékű lopás fogalmát” – mondta.
A magyar gazdák négy éve októberben a gyurcsányi hazugságok, az őszödi beszéd és az akkori brutális rendőrtámadások ellen akartak tiltakozni. Demszky Gábor volt főpolgármester a tiltakozók, a vidékről a fővárosba mezőgazdasági gépeikkel igyekvők szabadságjogait korlátozta a tiltó jelzés kirakatásával. A csaknem kétmillió forintból legyártatott táblákat az FKF Zrt.-vel szereltették fel egy éjszaka leforgása alatt. A cégnél azóta hűtlen kezelés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt több nyomozást is indított a rendőrség.
A fővárosi képviselők a tegnapi tanácskozáson zárt ülésen döntöttek arról, hogy a már lemondott Tiba Zsolt főjegyző december vége helyett csak november 18-ig dolgozhasson a hivatalban. Helyére már kiírták a pályázatot.
Kaltenbach Jenő, a jogi, ügyrendi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság LMP-s elnöke szerint minden képviselő leadta vagyonnyilatkozatát, a dokumentumokat a napokban felteszik az internetre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.