FILMCSÍK

Tölgyesi Gábor
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lány, aki a tűzzel játszik
Svéd–dán–német krimi, 129 perc, 2009. Rendező: Daniel Alfredson. Forgalmazó: Budapest Film.
Lánykereskedelem, maffiózók, felsőosztály és hajsza. A Millennium-trilógia második része, egy évvel A tetovált lány cselekménye után. A svéd Daniel Alfredson bemutatja: nehéz filmre adaptálni egy sikerkönyvet.

Már megint Te
Amerikai vígjáték, 2010. Rendező: Andy Fickman. Forgalmazó: Fórum Hungary.
Sógornőnek jelentkezik az ősellenség, de komámasszonyék se komálják egymást. Hamvas hollywoodi üdvöskék Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver és Betty White árnyékában, csapnivaló forgatókönyvvel és rendezővel.

Social Network – A közösségi háló
Amerikai filmdráma, 121 perc, 2010. Rendező: David Fincher. Forgalmazó: Intercom.
Számteches geek ellopja haverjai ötletét, elárulja barátját, és milliárdos lesz. Valóságszépítő, iparos munka az új világvallás, a Facebook alapítójáról, géplefagyás és áramszünet idejére.

Szerelmi bűnök
Francia krimi, 104 perc, 2010. Rendező: Alain Corneau. Forgalmazó: Mokép.
A nyáron elhunyt francia kismester, Alain Corneau utolsó filmje a főnökasszony és asszisztense (Kristin Scott Thomas és Ludivine Sagnier) közötti aljas harcról. Multipokol és szép démonok egy közepes thrillerben.

Ünnepek után
Román filmdráma, 99 perc, 2010. Rendező: Radu Muntean. Forgalmazó: Cirko Film.
Szerelmi háromszög, karácsony előtti leleplezéssel. E banális alaphelyzetből Radu Muntean zseniális lélektani drámát kreált, nem csak kapuzárási pánikban szenvedőknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.