Gazdira várva

Nagy Áron
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli állat-örökbefogadási akciót hirdetett a hétvégére a Rex Kutyaotthon Alapítvány, mivel az amúgy is gyakran helyszűkével küzdő menhely az utóbbi hetekben megtelt az ajkai iszapkatasztrófa áldozataival – közölte lapunkkal a szervezet vezetője. Király Péter elmondta, a csapás sújtotta területről harmincnyolc kutya, negyvenhárom macska, két nyúl, egy malac, egy birka és hatvannégy baromfi került telephelyükre, az Állatszigetre, ahol mára akkora a zsúfoltság, hogy az állatok egy részét a karámokon kívül, ideiglenes befogadóhelyen kellett elhelyezniük. – Újabb állatok elhelyezése csak akkor lehetséges, ha felszabadul néhány férőhely – indokolta Király Péter a rendkívüli örökbe adási programot.
A Rex Állatszigeten a hét minden napján tíztől délután öt óráig várják olyan örökbefogadók vagy ideiglenes befogadók jelentkezését, akik a menhely egy-egy kutya vagy macska lakójával szívesen kötnének társbérletet. (A gazdára váró állatok és a mentésről szóló beszámoló megtekinthetők a Rex alapítvány honlapján: www.rex.hu.
Érdeklődni lehet e-mailen: [email protected], és a szervezet katasztrófavonalán: 06-30/394-1464). Emlékezetes, hogy 2010. október 4-én átszakadt a Mal Zrt. ajkai timföldgyára vörösiszap-tárolójának gátja. Az emberek értékeiket és háziállataikat hátrahagyva kényszerültek menekülni otthonaikból. A bajbajutott jószágokról állat- és természetvédő szervezetek önkéntesei próbáltak gondoskodni.
A Rex alapítvány kezdeményezésére a közeljövőben több elméleti és gyakorlati képzést rendeznek állatvédő szervezetek és az állatmentésben részt vevő önkéntesek részére. Ennek célja, hogy a jövőben egy esetleges katasztrófahelyzetben a mentésben részt vevők összehangoltan és felkészülten tudjanak fellépni az állatok védelmében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.