Gyerekprostituáltakat mentett meg az FBI

Nagyszabású akciójával 69 gyerekprostituáltat mentett meg a bűnözőktől az FBI az Egyesült Államokban. Az ország harminc államában végrehajtott razziasorozatban csaknem kilencszáz gyanúsítottat vettek őrizetbe a nyomozók.

Grimm Balázs
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc államra kiterjedő akciót hajtott végre a napokban az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a gyermekprostitúció felszámolásáért. A háromnapos, Operation Cross Country V elnevezésű razziasorozat eredményeként a szövetségiek negyven városban 69 tizenévest mentettek ki a bűnözők által működtetett piroslámpás házakból – adta hírül tegnap az Associated Press. A legtöbb gyerekprostituáltra – 24-re – Washington államban, Seattle térségében találtak rá a nyomozók. A legfiatalabb közülük mindössze 12, míg a legidősebb 17 éves. Mindannyiukat védőőrizet alá helyezték vagy viszszaszállították családjukhoz, több gyerek kilétének megállapítása még folyamatban van – közölte az FBI.
Az iroda ügynökei 884 gyanúsítottat – köztük 99 kerítőt – vettek őrizetbe a razziasorozat részeként.
A hét elején időközben Minneapolis egyik bíróságán vádat emeltek 29 szomáliai ellen, akik Minnesota, Tennessee és Ohio szövetségi államokban 14 év alatti kislányokat foglalkoztattak örömlányként. A vádlottak három bandához tartoztak, ezek 2000 óta kényszerítettek kiskorúakat arra, hogy pénzért, marihuánáért vagy alkoholért bocsássák áruba a testüket. A vádiratból – amely mindössze négy ember ellen elkövetett bűncselekményekre épül – az nem derül ki, hogy a tettesek összesen mennyi kiskorút kényszerítettek prostitúcióra. Mint arra a távirati iroda emlékeztetett, 2003 óta az FBI és az igazságügy-minisztérium közös programjának köszönhetően 1250, prostitúcióra kényszerített gyermeket találtak meg és szabadítottak ki fogvatartóiktól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.