Hitel a kárt szenvedett gazdáknak

Dénes Zoltán
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedvezményes kamatozású forgóeszközhitelhez juthatnak a természeti csapások által sújtott gazdálkodók – jelentette be tegnap a kormány döntését a vidékfejlesztési miniszter. Fazekas Sándor tájékoztatása szerint a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül indítják el a hatmilliárd forint értékű, szükség szerint bővíthető keretű hitelprogramot. A kedvezményezettek hatszázalékos kamatozású, állam által garantált kölcsönhöz juthatnak. A hitelprogram célja, hogy a termelők túléljék a nehéz időszakot, megőrizzék a munkahelyeket és versenyképességüket. A forgóeszközhitel-program éven túli lejáratú hitelek felvételét teszi lehetővé azon gazdálkodók számára, akiknek vis maior igazolásuk van, vagy agrár-kárenyhítési juttatásban részesülnek.
A hitelre a termelők a károsult mezőgazdasági területek nagysága, valamint az elhullott állatok száma alapján jogosultak. Az igényelhető összeg maximuma szántó és legelő után hektáronként 200 ezer, ültetvény esetében 500 ezer, állatonként pedig 200 ezer forint. A kölcsönt egy év türelmi idővel, ötéves futamidővel vehetik igénybe a gazdálkodók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.