Ismeretlen rakéta Los Angeles felett

Balogh Roland
2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudott magyarázatot adni az amerikai védelmi minisztérium arról az objektumról, amelyet – helyi idő szerint kedd késő délután – rögzített az amerikai CBS News hírtelevízió egyik közvetítőhelikoptere. A felvételen az látszik, amint egy tárgy nagy gyorsasággal, erős kondenzcsíkot húzva maga után emelkedik a levegőbe. A tárgy Los Angeles partjaitól 56 kilométerre, a Csendes-óceán vízfelszínéről indult el. A világsajtót bejárt videó kísértetiesen hasonlít a rakétakilövésekre. A Pentagon közleménye szerint az amerikai hadsereg nem hajtott végre kilövést a térségben. David Lapan ezredes nem tudott magyarázatot adni a meglepő jelenségre, ám megjegyezte, a védelmi minisztérium szerint a „rakéta” nem jelent fenyegetést a lakosságra.
A repüléssel foglalkozó amerikai ContrailScience.com hírportálon egy hozzászólásban azt állítják, a CBS videóján nem rakéta, hanem egy olyan kísérleti repülőgép látható, amelynek hajtóművéből nagy mennyiségű sűrített vízgőz távozott. A Pentagon tegnap végül csak annyit közölt, szerintük is egy repülőről, nem pedig rakétáról készült a videofelvétel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.