Jól muzsikáló befektetések

Hírösszefoglaló
2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mérséklődőtt a tőkebeáramlás a befektetési alapokba az idei harmadik negyedévben, az első fél év rekordmennyiségű, 400 milliárd forintnyi befektetése után 2010. július–szeptemberében 125,9 milliárd forintnyi tőkét vonzottak az alapok – derült ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) legfrissebb, negyedéves statisztikáiból. Temmel András, a Bamosz főtitkárának értékelése szerint elsősorban az intézményi befektetőktől érkezett új tőke az alapokba. A legtöbb friss tőkét a zártkörű részvényalapok vonzották, míg a nyilvános alapok közt a negyedévben az ingatlanalapok, év eleje óta pedig a likviditási alapok voltak a legnépszerűbbek.
Az MTI beszámolója szerint a harmadik negyedévben a 125,9 milliárd forint friss tőke mellett a piaci teljesítmények további 73,2 milliárd forinttal növelték az alapok vagyonát. Az év eleje óta 525,7 milliárd forint friss tőke érkezett az alapokba, és csaknem 185 milliárd forintnyi hozam növelte a vagyont. Az alapok vagyona szeptember végén 3709 milliárd forint volt, a harmadik negyedévben 5,7 százalékkal, az év eleje óta pedig összesen 23,7 százalékkal nőtt. A leggyorsabb növekedést a harmadik negyedévben a zártkörű részvényalapok produkálták, ezek vagyona 29 százalékkal bővült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.