Kolera Port-au-Prince-ben is

MN
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átterjedt a kolerajárvány a katasztrófák sújtotta Haitiban a fővárosra, Port-au-Prince-re is, csaknem hárommillió embert fenyegetve, akiknek a fele még mindig sátortáborokban él a január 12-i földrengés óta – közölték a hatóságok helyi idő szerint hétfőn. Vizsgálatok megerősítették, hogy a kórral megfertőződött egy hároméves kisfiú, aki már több mint egy éve nem hagyta el szüleivel a várost, és nem érintkezett senkivel az északi Artibonite megyéből, ahonnan az országban eddig ismert 8138 esetből több mint 6400-at jelentettek. A földrengés, hurrikán és áradások tépázta országban korábban még sohasem jegyeztek fel kolerát, amely eddig 544 halálos áldozatot követelt.

FOTÓ: AFP/Nicholas KAMM

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.