Közel-keleti misszió

Munkatársunktól
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel-keleti útja során tegnap Izraelbe látogatott Martonyi János külügyminiszter, ahol ottani kollégája, Avigdor Liberman díszvacsorával köszöntötte. Martonyi több vezető politikus mellett tárgyalt Simon Peresz államfővel, majd a helyi magyarok képviselőinek fogadásán vett részt.
Martonyi – izraeli utazása előtt – Jordániában folytatott fontos megbeszéléseket II. Abdullah királlyal és Nasszer Judeh külügyminiszterrel. Martonyi és két jordán tárgyalófele egy közös sajtótájékoztatón kijelentették, hogy a magyar soros elnökség után komoly erőfeszítéseket tesznek majd a magyar–jordán kapcsolatok megerősítésére kulturális, környezetvédelmi és befektetési téren. Valószínűleg egy közös kereskedelmi fórumot is szerveznek majd. Martonyi izraeli látogatása után ma Rámalláhba, a Palesztin Hatóság központjába utazik.
Az izraeli külügyminiszter „kulturális terrorizmussal” vádolta meg azokat a színészeket, akik bojkottot hirdettek egy ciszjordániai zsidó telepen megnyíló színház ellen, és azt követelte, hogy a szóban forgó művészek ne kapjanak állami támogatást. Ugyancsak tegnap kezdte meg amerikai útját Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő, aki határozottabb amerikai fellépést vár Iránnal szemben, ám Joe Biden alelnök elutasította a javaslatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.