Közös igények: nem csak Nagy ügye

Munkatársunktól
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha november 2-i keltezésű levelével Nagy László gyakorlatilag lemondta a válogatottságot, a Nagy-ügy nem zárult le, sőt a tegnapi fejlemények alapján újabb frontvonal nyílt a vitás kérdésben. Ezúttal a férfi kézilabda-válogatott tagjai fordultak a nyilvánossághoz. Közleményükben leszögezik: egységesen mindenben egyetértenek társukkal, és hangsúlyozzák, nekik is vannak igényeik. Két hónapja sincs, hogy Huszti Szabolcs levele hasonló reakciókat váltott ki a labdarúgó-válogatottnál, ezért a jelenség nem egyedi, még ha eme probléma megoldása csakis a kézilabda-szövetségre vár. Íme, a játékosok levelének a kivonata:
„A magunk részéről nem szeretnénk sem botrányt okozni, sem tovább görgetni a »Nagy-ügyet«, viszont az eset felvet problémákat, amelyek megoldásra várnak. Mindannyian egy irányba húzunk: eredményes válogatottban szeretnénk szerepelni. Csapatunk összetartó közösség, ezen a tényen nem változtathat semmiféle külső körülmény. De: kivétel nélkül mindenben egyetértünk Nagy László megállapításaival, amelyek a válogatott körülményeire, lehetőségeire vonatkoznak. […] A pályán kívül is a megoldások hívei vagyunk: éppen ezért párbeszédet kezdeményezünk a magyar válogatott működési feltételeit, menedzselési kérdéseit illetően a Magyar Kézilabda-szövetséggel. Szeretnénk, ha mindkét fél őszintén elmondaná a véleményét, de ami még fontosabb: a lehetőségeit és az igényeit is. Bízunk benne, hogy levelünk minél rövidebb időn belül elindítja a változásokat.”
A játékosok ezzal a – jelen esetben nem csupán hivatalos – formulával zárják soraikat: „a Magyar Kézilabda-szövetség válaszát várva.” Sinka László elnök eleget tett a felszólításnak, s így reagált: „Teljesen normális dolog, hogy kiállnak társuk mellett, mert ez is jelezi, amit Mocsai Lajos szövetségi kapitány is kiemel, hogy Nagy Lászlóra szükség van! Nyugvópontra kell jutni, és reméljük, ez így is lesz.”
Aligha ez az utolsó szó ebben az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.