Kultúrpalotát avattak

2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcszázhatvanmillió forintos ráfordítással újult meg Kaposvár egykori Vörös Csillag mozija, amely tegnap délután Szivárvány Kultúrpalotaként nyitotta meg kapuit. A somogyi megyeszékhely belvárosának ezernyolcszáz négyzetméter alapterületű, négyszáz ülőhelyes, változtatható nézőterű, mozi- és kamaraszínházi előadások, hangversenyek megtartására egyaránt alkalmas kulturális intézménye gazdag programot kínál három napon át a művészetkedvelőknek. – Kaposvár újragondolt kulturális stratégiájának első állomása a Szivárvány Kultúrpalota megnyitása. Az intézmény helyét azonban még meg kell találni, hiszen a jövő évre elkészülő városi művelődési központ átadásáig több feladatot is el kell látnia – mondta a megnyitó előtt tartott sajtótájékoztatón Stickel Péter, az önkormányzat kulturális igazgatója.
Török Tamás, a kultúrpalota művészeti vezetője pedig úgy fogalmazott: óriási dolog és ritkaság, hogy egy állandó színházzal rendelkező városban létrejött egy másik, kamaraszínházi előadások megtartására is alkalmas befogadó intézmény.
Tegnap délelőtt ifjúsági koncerteket tartottak a Szivárványban, délután a Kelemen vonósnégyes adott hangversenyt. A koncert előtt tartott közönségköszöntő beszédében Szita Károly, Kaposvár polgármestere bejelentette: a város közgyűlése negyvenötmillió forint támogatást nyújt a 2011. évi Nemzetközi kamarazenei fesztiválhoz, és térítés nélkül biztosítja a rendezvénynek a Szivárvány Kultúrpalotát.
Péntek este a Hot Jazz Band és a Happy Hoppers sztepptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget, ma régi magyar filmeket vetítenek az újjávarázsolt egykori moziban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.