Küszöbön a rövid pályás úszó Eb és vb

MTI
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya több dobogós helyezést vár a magyaroktól a november végi rövid pályás eindhoveni Európa-bajnokságon és a december közepén sorra kerülő dubaji világbajnokságon egyaránt. A szakvezető a hét végi, százhalombattai, szintén 25 méteres medencébe kiírt országos bajnokság kapcsán megrendezett tegnapi sajtótájékoztatón beszélt erről.
Pár héten belül kell(ene) kétszer is csúcsformába kerülniük azoknak, akik mindkét világversenyen rajthoz állnak. Duplázó a magyarok között is akad, akiknél a legjobbakra rábízta a választást a szakvezetés. Az augusztusi, normálmedencés, 50-es pályán rendezett Európa-bajnokság hat hazai aranyérmének birtokosai közül az Amerikában tanuló Hosszú Katinka (ő 3 első helyet szerzett a Margitszigeten), továbbá Cseh László (2) és Gyurta Dániel (1) a vb-szereplés mellett döntött, míg a 4x200 méteres női gyorsváltó további tagjai, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes és Dara Eszter, akárcsak a budapesti Eb-második Jakabos Zsuzsanna mindkét év végi viadalon indulnak.
„A hollandiai kontinensviadalon összesen öt női és tíz férfi, a dubaji vb-n pedig öt női és négy férfi úszó alkotja a magyar válogatottat” – mondta Kiss, aki utóbbi eseménnyel kapcsolatban még korainak nevezte az esélylatolgatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.