Kuvait autógyártót venne

Elképzelhető, hogy Kuvait alaposan bevásárol a General Motors részvényeiből. Az olajból származó vagyont kezelő állami alap szemet vetett az autógyártó újonnan kibocsátott papírjaira. A válság miatt bajba jutott amerikai óriás kálváriája még nem ért véget.

Hírösszefoglaló
2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuvaiti kézbe kerülhet a General Motors (GM) egy része. A Portfolió.hu információi szerint a legnagyobb kuvaiti állami befektetési alap, a Kuwait Investment Authority lehet az autógyártó óriás részvényeladásának egyik nagyobb vevője. A kuvaiti a világ nyolcadik legnagyobb állami befektetési alapja, amely az arab ország olajvagyonából származó bevételeit fekteti be a legkülönbözőbb eszközökbe, köztük részvényekbe.
A General Motors 2009-es csődje és állami kimentése után most részvénykibocsátásra, illetve részvényeladásra készül. November 17-én derül ki, hogy milyen áron kel el a General Motors első részvénypakettje. A Reuters szerint 26 és 29 dollár közötti árfolyamon értékesítenek majd 365 millió részvényt. Ez azt jelenti, hogy a General Motors elsődleges részvénykibocsátásából csaknem tízmilliárd dollárra tehetnek szert a tulajdonosok. Ahhoz azonban, hogy nyereséggel záruljon a GM megmentése, 60 százalékkal drágábban, ötven dollár körüli árfolyamon kellene eladni a részvényeket.
– Az ársávot most meghatározták, így mi áttekintjük és megvizsgáljuk, megéri-e így nekünk az üzlet. Ha elég olcsónak találjuk, természetesen érdeklődni fogunk – mondta Bader al-Saad, a több mint 200 milliárd dolláros vagyont kezelő Kuwait Investment Authority ügyvezető igazgatója egy kuvaiti találkozón.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.