Lelőtték a keresztapát

Grimm Balázs
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Montreali otthonában lelőtték Nicolo Rizzuto ismert olasz származású kanadai maffiavezért, az észak-amerikai ország legbefolyásosabb bűnszövetkezete, a Rizzuto klán vezetőjét. A „keresztapa” februárban töltötte volna be 87. életévét. A gyilkosság részleteiről eddig semmit nem közölt a rendőrség. Annyit lehet tudni, hogy a végzetes időszakban – helyi idő szerint szerda délután – a támadón és az elhunyton kívül a házban két nő tartózkodott, mindkettő sokkot kapott az izgalmaktól – írta az AP amerikai hírügynökség. Rizzutót kórházba szállították, ahol hamarosan életét vesztette.
Denis Mainville, Montreal rendőrkapitánya szerint nehéz megmondani, hogy az aggastyánnak mekkora szava volt még a klánon belül, annyi azonban bizonyos, hogy nagy tiszteletnek örvendett és a kanadai maffia szimbolikus alakja volt. A szicíliai születésű Nicolo Rizzuto harminc évig állt a család élén. Szakértők szerint halálával átrendeződés kezdődhet a kanadai maffiában. Rizzuto fia, Vito jelenleg egy coloradói börtönben sínylődik, miután három, gyilkossággal összefüggésbe hozható zsarolás miatt elítélték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.