Létrejöttek a bizottságok Szegeden

Munkatársunktól
2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy tanácsnokot választott tegnap a szegedi közgyűlés, és végül jobbikos támogatással megszavazták a Fidesz által javasolt bizottsági struktúrát is. Így az összesen 72 bizottsági helyből
40-et kapott a Fidesz, 21-et az MSZP, 11-11 helyet az LMP és a Jobbik. A kilenc bizottság közül ötnek a Fidesz adja az elnökét, kettőnek az MSZP és egy-egy bizottságot a két kis párt vezet.
Ismert, Szegeden az MSZP-s Botka László lett októberben a polgármester, ám a közgyűlésben minimális többséget a Fidesz szerzett. Botka azt szerette volna, ha két fideszes és két MSZP-s alpolgármestert választanak. A Fidesz azonban csak egy alpolgármestert szavazott meg. Vita volt a bizottsági struktúráról is. Abban még egyetértettek a képviselők, hogy kilenc nyolctagú bizottságot hozzanak létre, de a helyek elosztásában nem tudtak megegyezni. Az MSZP egyenlő arányban akarta felosztani a bizottsági helyeket, mondván: abszolút többséget egyik párt sem szerzett a közgyűlésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.