LMP-s oldalvágás a volt kormányfőnek

Bodacz Balázs
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a parlament elfogadja az Alkotmánybíróság jogköreinek szűkítésére vonatkozó kormánypárti előterjesztést, akkor többé nem lesz, aki megvédje az embereket, amikor az állam a zsebükben turkál – mondta Schiffer András, az LMP frakcióvezetője az Alkotmánybíróság épülete előtt tartott tegnap délutáni tüntetésen. A politikus hozzátette: az Alkotmánybíróság nem a jogászoknak kell, hanem az embereknek. A több száz megjelent demonstráló előtt a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett keddi megmozdulást is támadta, mivel meggyőződése szerint egy olyan politikai garnitúra áll most ki a szavak szintjén az alkotmányos jogokért, amely korábban azokat lábbal tiporta.
Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság korábbi vezetője az egybegyűltek előtt védelmébe vette a magánnyugdíjpénztárakat, illetve az azokba történő kötelező befizetést. Az Alkotmánybíróság elmúlt húszéves tevékenységét értékelve a volt SZDSZ-es képviselő a pozitívumok között említette azt, hogy szabadon szidható a köztársasági elnök és a miniszterelnök, a negatívumok között pedig a drogliberalizációra vonatkozó jogszabályt és a Bokros-csomag több rendelkezésének megsemmisítését. A tüntetésen Elek István publicista pedig aról beszélt, hogy a kormánytöbbség felhatalmazása nem arra szól, mint amit most tenni készül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.