Madridi Real-fölény, genovai edzőváltás

Munkatársunktól
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai labdarúgók elitbajnokságainak múlt hét végi rangadóin a 2-0 számított a divatos eredménynek. Így végződött az olasz Derby delle Capitale a Roma és a Lazio között, a Liverpool ennyire verte az angol listavezető Chelsea-t, s a madridi belharcot is ilyen arányban nyerte a Real az Atlético ellenében. A Bernabéu-stadionban helyzetekben gazdag találkozó zajlott, függetlenül attól, hogy a három pont sorsa már szűk húsz perc alatt eldőlt: előbb egy labdaszerzést követően az előrerobogó középhátvéd, Ricardo Carvalho fejezte be a kontrát, majd egy jobb oldali szabadrúgást Özil tekert a jobb alsó sarokba. Hogy a lapos lövés miként juthatott át a védőkön és De Gea kapuson, az rejtély.
Vasárnap esti győzelmével a Real már 18 bajnoki óta nem kapott ki a madridi derbin, s a szezont nyolc győzelemmel és két döntetlennel kezdve (csak kétszer, 1968-ban és 1991-ben rajtolt ennél is jobban) visszaugrott a tabella élére, a Getafét Messi, Villa és Pedro góljaival könnyedén verő, címvédő Barcelona elé. A sikerek letéteményese, José Mourinho vezetőedző Carvalho mellett Khedirát dicsérte, no meg az ellenfelet is, kollégája, Quique Sánchez Flores a helyzetek kihasználásában látta a két csapat közti fő különbséget.
Spanyolország, 10. forduló: Getafe–Barcelona 1-3, Real Madrid–Atlético M. 2-0; az állás: 1. Real M. 26 pont, 2. Barcelona 25, 3. Villarreal 23, … 7. Atlético 14, … 11. Getafe 13.
Itáliában nem rangadó zárta a 10. kört, hanem a Genoa palermói vendégjátéka és veresége, amelyből Rudolf Gergely az első félidőben vette ki a részét. A vezetőség ezután tegnap menesztette a négy évig a klubnál dolgozó Gian Piero Gasperini vezetőedzőt. Az utóbbi öt bajnokijából négyet elvesztő gárda új trénere Davide Bellardini lett.
Olaszország, 10. forduló: Palermo–Genoa 1-0; az állás: 1. Lazio 22, 2. Milan 20, 3. Inter 19, … 8. Palermo 14, … 14. Genoa 11.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.