Magyar csalót fogtak el Thaiföldön

Csaknem kétszáz magyar, spanyol és ausztrál turistát szedett rá egy honfitársunk Thaiföldön, a férfi rendkívül olcsó, de valótlan üdülési lehetőségekkel csábította áldozatait az ázsiai országba.

Csibra Tibor
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar csalót vett őrizetbe a thaiföldi rendőrség nemrégiben, a 28 éves H. Árpád Zoltánt azzal gyanúsítják, hogy fiktív üdüléseket értékesített külföldi turistáknak az ázsiai országban – írta tegnapi számában a Bangkok Post című napilap internetes kiadása. A beszámoló szerint a hatóságok vizsgálata feltárta, hogy a terhelt csaknem kétszáz spanyolt, magyart és ausztrált szedett rá, a károsultak rendkívül kedvező áron vásároltak tőle nyaralási csomagokat, az ajánlatok a Thaiföld délnyugati részén található Phuket szigetére szóltak. A helyi nyomozók vizsgálata szerint az egy hete elfogott H. Árpád Zoltán több tízezer eurót keresett a csalással. A gyanúsított utazási irodát működtetett korábban, és azzal reklámozta vállalkozását, hogy heti 360 euróért tud szállást adni a phuketi turistaparadicsom egyik tengerparti hoteljében. A terhelt azt állította ügyfeleinek, hogy cégét támogatja a thaiföldi idegenforgalmi hivatal – mondta el keddi sajtótájékoztatóján a bevándorlási hivatal phuketi igazgatója.
A nyomozás eddigi adatai szerint H. Árpád Zoltán úgy szerzett ügyfeleket vállalkozásának, hogy rendszeresen meghívta a magyar, spanyol és ausztrál utazási irodák képviselőit, és Thaiföldön meggyőzte őket, hogy ajánlatai valódiak. A cégek dolgozói hazatértük után saját országaikban reklámozni kezdték a rendkívül kedvező üdülési lehetőségeket. A turisták csak a phuketi helyszíneken döbbentek rá, hogy csalás áldozatai lettek: a szállodák személyzete jelezte, hogy a közvetítő cég nevében náluk nem foglaltak le szobákat. A thaiföldi bevándorlási hivatal felhívta a figyelmet, hogy a gyanúsított sok szállodatulajdonost is megkárosított, ezen kívül engedély nélkül, lejárt útlevéllel tartózkodik az ázsiai országban. H. Árpád Zoltán beismerő vallomást tett, és a nyomozóknak elmondta, több tízezer eurós adósságát akarta törleszteni a csalással összegyűjtött pénzből.
– Thaiföld még nem közölte hazánkkal az őrizetbe vétel tényét, a magyar hatóságok az Interpolon keresztül kértek tegnap további információkat az ügyről – közölte Bényi Mónika, az ORFK szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.