Magyar férfit lőttek le Ausztriában

Négy év együttélés után elhagyta élettársát egy karintiai nő, majd új kapcsolatba kezdett egy magyar származású, Bécsben élő művésszel. A hoppon maradt rendőr képtelen volt feldolgozni a történteket, ezért végzett volt párja új barátjával, és a nőt is megkísérelte megölni. A merénylet után a férfi öngyilkos lett.

Nagy Áron
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyilkosságba fordult egy roszszul végződő szerelmi történet a hétvégén a Lavant-völgyi St. Paulnál fekvő Allersdorfban – tájékoztatta lapunkat a Karintiai Tartományi Bűnügyi Hivatal (Lka). Mint elmondták: vasárnap este egy 49 éves osztrák rendőr végzett volt élettársa újdonsült barátjával, egy 50 éves magyar férfival és a 44 éves nőt is megkísérelte kivégezni, majd öngyilkos lett. A közlés szerint a nő életét annak köszönheti, hogy a mellkasán keresztülhaladó lövedék nem károsított létfontosságú szervet, s mielőtt elájult volna, telefonon felhívta szüleit, akik azonnal értesítették a hatóságot és a mentőket. A sérültet a wolfsbergi kórházba szállították, ahol sürgősen megoperálták. Tegnap reggel az intézmény igazgatója, Hartwig Pogatschnigg a Der Standard kérdésére arról számolt be, hogy a beszállított nő állapota válságos volt, de stabilizálták. Az Lka lapunkat arról tájékoztatta: a sérültet mesterséges altatásban tartják, így még nem tudták kihallgatni. Az aktív állományban lévő elkövető egyébként egy leselejtezett szolgálati maroklőfegyvert használt, amelyhez valószínűleg már korábban hozzájuthatott, ám ezt és az ügy valamennyi részletét még vizsgálja, ellenőrzi a nyomozó hatóság. Ami bizonyos, hogy a nő néhány hete elhagyta a rendőrt, akivel négy éven át éltek együtt. A negyvennégy éves áldozat és a magyar származású, de huzamosabb ideje Bécsben élő művész között ezután alakult ki szorosabb kapcsolat, amit a gyilkos képtelen volt feldolgozni. Az osztrák lapok emlékeztettek rá, hogy alig több mint egy év alatt ez már a második eset Karintiában, hogy egy rendőr gyilkolt, s magával is végzett.

HIV-fertőzése miatt ölt? Kollégáival italozott a kenyai rendőr, mielőtt tíz ember életét követelő vérengzésébe kezdett szombaton – közölte tegnap az al-Dzsazíra. A hírtelevízió jelentése szerint a férfi magán kívül volt, mert megtudta, barátnője HIV-fertőzött, s őt is beteggé tette. Miután lerészegedett, a nő keresésére indult, az egyelőre tisztázatlan, hogy miért nyitott tüzet a bárokban mulató emberekre. A harmadik ivónál a lövöldözést hallva két irodista rendőr – akik a közelben tartózkodtak – az ámokfutóhoz sietett és a nevén szólították, ám őket is agyonlőtte. Végül magával is végezni akart, de a fegyveréből kifogyott a lőszer. Nem sokkal ezután elfogták és őrizetbe vették – közölte a tartományi rendőrfőnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.