Már nem olcsóbb a vidéki rokon

Munkatársunktól
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezárult a kiskapu azok előtt, akik a kötelező felelősségbiztosítás megkötésekor – a kedvezőbb tarifa reményében – vidéken élő családtagjaikat nevezték meg a jármű tulajdonosaként, miközben valójában ők használták az autót. Az egyes számítások szerint ötven-hetvenezer emberről van szó. A trükközésnek egy új szabály vetett véget. Eszerint idén már csak az üzembentartó köthet kötelező biztosítást, az új szerződés is csak saját névre, magasabb díjkategóriában és csupán A0-s bónuszfokozattal hozható létre – hívja fel a figyelmet a változásra a Kötelező.hu. Az internetes alkusztársaság tegnapi közleménye emlékeztet: a városban élő fiatalabb autósok mindig jóval magasabb kockázatot jelentettek a biztosítók számára, mint az idősebb vidéki polgárok. Főként a budapesti autótulajdonosok közül éltek sokan a fenti trükkel.
A módosítással több tízezer forinttal is rosszabbul járhat az, aki eddig ügyeskedett. Arra ugyan a továbbiakban is lehetőség van, hogy valaki az olcsóbb kötelező reményében a vidéki rokonát teszi meg üzembentartónak, ebben az esetben azonban elveszik a fővárosiakat megillető ingyenes budapesti parkolási lehetőség – állapította meg Lantos Lóránt, a Kötelező.hu vezetője.
A szakember szerint az érintettek akkor járnak a legjobban, ha fenntartják korábbi biztosítási szerződésüket, annak ellenére, hogy az idei díjcsökkenést biztosan nem élvezhetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.