Még az utcáról is licitáltak a BÁV-nál

Munkatársunktól
2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres volt a BÁV háromnapos árverése. A legtöbb érdeklődőt az első napi ékszeraukció vonzotta, amikor még az utcáról is licitáltak. A nap legdrágábban, négymillió forintért leütött tétele egy Breitling férfikaróra volt. Nem hagyott alább a vásárlási kedv a második napon sem, amikor festmények, bútorok és szőnyegek kerültek kalapács alá. Jándi Dávid méretes olajképe 5,5 millió forinttal a háromnapos árverés legmagasabb leütését hozta. A bútorszekcióban egy XIX. századi, egymillióra tartott hálószoba-garnitúra duplázott.
Vonzó volt az iparművészeti műtárgyak sora a harmadik napon. Az 1610–20 közé datált, nürnbergi reneszánsz szőlőfürtserleg 1,2 millió forintról szárnyalt 2,8 millióra. A harmincdarabos Zsolnay-kollekció is népszerű volt. Gyűjtők versenyeztek értük, és többször adtak milliókat egy-egy szép szecessziós darabért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.