Még hirdetik a fiktív thai utakat

2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is működik a Thaiföldön őrizetbe vett, csalással gyanúsított magyar utazásszervező, H. Zoltán Árpád igényes, vendégeket csalogató honlapja. A thaiföldi nyaralások specialistájaként tíznapos, emlékezetes és romantikus pihenést ígér igen kedvezményesen. Ajánlata londoni, bukaresti, frankfurti, perthi, sydneyi és melbourne-i indulással 700 és 850 euró (190–230 ezer forint) közötti árakon tartalmazza a repülőutat, a transzfereket és a szállást egy kis szigeten Phuket közelében.
Mint arról beszámoltunk, a 28 éves magyart tíz napja a Phukethez tartozó Chalongban vette őrizetbe a thai rendőrség, mert lejárt a vízuma. Ekkor derült ki, hogy csalás és sikkasztás miatt több nemzetközi és magyar elfogatóparancsot is kiadtak ellene. A thai bevándorlási hatóság szerint legalább kétszáz turistát becsapott, közöttük ausztrálokat, spanyolokat és körülbelül száz magyart. Cége, a Thpages Online Media Co. társaság tulajdonosaként rendkívül olcsón, 360 euróért árult nem létező, hétnapos, szállást és utazást is magába foglaló nyaralási csomagokat Phuketre, Koh Samuira, Surat Thanira és Phang Ngára.
A thai lapok szerint a férfi magasan képzett számítógépes szakember. Megerősíteni látszik ezt H. egyik állítólagos, ausztrál áldozatának több utazási fórumon is megjelent írása, amelyben többek között arra figyelmeztet, hogy senki ne induljon nyaralni a férfi cégével. Indulatos beszámolója szerint a gyanúsított pénzt vett le az előleget átutaló, szépreményű turisták számlájáról, meghamisította a bankkártyáikat és tranzakciókat végzett a nevükben. Máskor bizonylatot küldött a kifizetett és lefoglalt repülőjegyekről, de kiderült, hogy a légitársaságok nem tudnak ilyen foglalásokról. Állítása szerint több száz ezer euróhoz jutott ilyen módon a férfi.
A bangkoki magyar nagykövetségtől megtudtuk, az őrizetbe vett H. Zoltán Árpád kiadásáról egyelőre nem döntött a thai hatóság. Még nyomoznak az ügyében, és ha valamivel ott is meggyanúsítják, csúszhat a hazautazása. A férfi nem kért jogi segítséget a magyar külképviselettől.
A thai bevándorlási hivatal, illetve a fenti panaszos által felhozottaknak némileg ellentmond, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, illetve a Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületnél nem jelentkezett olyan panaszos, akit olcsó, thaiföldi álomnyaralás ígéretével H. Zoltán Árpád rövidített meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.