Még minden nyitott

Munkatársunktól
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a Barcelona, az Internazionale és a Lyon számára nyílt lehetőség, hogy már a negyedik forduló után bejusson a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. Félidőre eldőlt, hogy a franciák nem élnek a kínálkozó alkalommal, hiszen 3-0-s hátrányba kerültek a Benfica vendégeként. Érdemi változás nem történt, sőt a portugálok negyedik góljukat is megszerezték, így a rivális szépítése dacára a pillanatnyi öröm mellett jelentősen javítottak további kilátásaikon is.
A nap mérkőzését Londonban vívták, és Kassai Viktor vezette: a Tottenham fogadta az Internazionalét. A hazaiak, ígéretükhöz híven, támadólag léptek fel a címvédő ellen, és a 18. percben Van der Vaartnak köszönhetően meg is szerezték a vezetést. A meccs képe ettől sem változott radikálisan, a tétova milánóiakkal szemben gyorsasági fölénybe került pályaválasztó pedig a 60. percben egy kontra és a berobbanó Crouch révén 2-0-ra növelte az előnyt. Az Inter Eto’o egyéni akciójával és löketével 2-1-re feljött, de Bale a bal oldalon rövid időn belül a második gólt készítette elő parádésan, és Pavljucsenko állította be a 3-1-es végeredményt. A kupavédő először kapott ki az ősszel.
A végső BL-diadalra mindig esélyesnek tartott Barcelona is megszenvedett Koppenhágában. Messi „szokásos” gólja révén ugyan az első fél óra végén megszerezte a vezetést, de a skandinávok még szünet előtt egalizáltak, és maradt az 1-1.
Az idegenben játszók közül a Manchester United dominált, könnyed győzelmet aratott Bursában. A nullapontos törököknek a jelek szerint kicsit még sok a BL…

BL-csoportkör, 4. forduló, tegnapi eredmények.
A csoport: Tottenham–Internazionale 3-1, Werder Bremen– Twente 0-2; a csoport állása: 1. Tottenham 7 pont (12-8), 2. Internazionale 7 (11-8), 3. Twente 5, 4. Werder Bremen 2.
B csoport: Hapoel Tel Aviv– Schalke 0-0, Benfica–Lyon 4-3; az állás: 1. Lyon 9, 2. Schalke 7, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 1.
C csoport: Bursaspor–Manchester United 0-3, Valencia– Rangers 3-0; az állás: 1. Manchester United 10, 2. Valencia 7, 3. Rangers 5, 4. Bursaspor 0.
D csoport: Rubin Kazany–Panathinaikosz 0-0, FC Köbenhavn– Barcelona 1-1; az állás: 1. Barcelona 8, 2. FC Köbenhavn 7, 3. Rubin Kazany 3, 4. Panathinaikosz 2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.