Még tovább esett a profit

Bodacz Péter
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bevételek 5,8 százalékos csökkenése mellett éves öszszehasonlításban 15,6 százalékkal 56,9 milliárd forintra esett a Magyar Telekom nettó profitja 2010 első kilenc hónapjában – derül ki a társaság gyorsjelentéséből. A jelentésben a társaság 452,6 milliárd forint bevételről számolt be, csak a harmadik negyedévben a nettó nyereség 24,51 milliárd forint volt, 7,7 százalékkal több a bázisnál. Az első kilenc havi profit alapján az egy részvényre jutó hozam 54,64 forint volt, 15,6 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, míg a harmadik negyedévi nyereség alapján 7,7 százalékkal, 23,54 forintra emelkedett. A Magyar Telekom tájékoztatása szerint az év első kilenc hónapjában a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség – az – 7,6 százalékkal 186,9 milliárd forintra esett vissza. A profit csökkenését a társaság ennek mérséklődésével és a nyereségadó emelkedésével magyarázta. – Több lehetőséget is vizsgálunk azt illetően, hogy miként tudják kitermelni a válságadónak a társaságra eső, mintegy 27 milliárd forintos részét. Az intézkedések leginkább a beruházás- és osztalékpolitikára lehetnek hatással – fogalmazott Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató egy tegnapi sajtóeseményen. Mint mondta, látnak bizakodásra okot adó jeleket a magyar gazdaságban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.