Megállított pillanatok

R. Kiss Kornélia
2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zenészek, színházi és táncelőadások színpadképeiből összeállított fotókiállítás nyílt a Művészetek Palotájában. Martincsák István, Ivor Szaniszló és Perjéssy Gábor fotográfusok mindhárman az immár tizenöt éves Port.hu színház és zene rovatának volt és jelenlegi munkatársai. Ivor Szaniszló zenészportréin olyan legendás alakok köszönnek vissza, mint Nick Cave és Michael Stripe. Amellett, hogy az alkotásban elmerült „rezesek” láthatóan Ivor Szaniszló kedvenc témái közé tartoznak, a fotós munka közben kapta lencsevégre például DJ Crusht, egy ismeretlen jamaicai reggae-énekest és Gáspár Kálmán cimbalomművészt is, sokszor sikerrel ragadva meg egy-egy vonást előadói vagy emberi karakterükből. Martincsák István és Perjéssy Gábor fotográfiái színházi és táncelőadásokat elevenítenek fel: a képeken hangulatok, egy-egy előadás központi motívuma vagy színészarcok köszönnek vissza a Mu Színháztól a Bárkán át a Katonáig, és táncelőadásokon készült képek is láthatók: Martincsák képei két Bozsik Yvette-produkcióból és a Magyar Nemzeti Balett Szenvedély – A nő hétszer című előadásából kapnak el néhány beszédes mozdulatot, Perjéssy Gábor pedig általában jó időben fordul meg a Trafóban, olyan megkapó látványvilágú előadásokon, mint Horváth Csaba Kalevalája és a Frenák Pál Társulat Instinct című koreográfiája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.