Megint Gareth Bale dicséretét zengik

Munkatársunktól
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akárcsak két hete, kedden is Gareth Bale volt a főszereplője az Internazionale és a Tottenham Bajnokok Ligája-csoportmeccsnek, ám amíg Milánóban a 21 éves walesi csodagyerek mesterhármasa egyetlen pontot sem ért 0-4 után, most anélkül vezette győzelemre csapatát, hogy betalált volna a BL-címvédő kapujába. Viszont a pálya bal oldalán kilencven perc alatt végig bohócot csinált Maiconból, éppen csak csörgősipkát nem húzott a brazil fejére, akit tavaly a Bajnokok Ligája legjobb védőjének választottak. Bale pazar elfutásai után a második játékrészben előbb Crouchnak, majd Pavljucsenkónak adott gólpasszt. Az angolok két találata között a túloldalon Eto’o is eredményes volt, de még az első félidőben Van der Vaart is bevette az olaszok kapuját, és a Kassai Viktor által tanári módon levezényelt, remek összecsapáson a Spurs 3-1-es győzelme abszolút megérdemelt.
Ezt az Inter vezetőedzője, Rafa Benítez is kénytelen volt elismerni: „A Tottenham hatalmas iramot diktált, nyomás alatt tartott bennünket, mi pedig nem játszottunk jól. Bale-t nehéz megállítani, és nem lett volna szabad hagyni, hogy legyen tere, egy az egyben hozza ránk a labdákat, ami Maiconnak komoly gondot okozott” – mutatott rá Benítez. Bale szerényen mindössze annyit jegyzett meg, hogy egyszerűen csak élvezte a futballt, Harry Redknapp, a Tottenham vezetőedzője azonban nem fukarkodott a dicsérő szavakkal: „A világ legjobb jobbhátvédjével találta magát szemben, és lenyűgöző volt, amit a két meccsen nyújtott ellene. Remek adottságokkal van megáldva, képes lenne egész nap futni, a bal lába szenzációs, kiválóan lő, cselez, fejel, a keresztpasszai élményszámba mennek. S mindezek mellett klassz srác” – jellemezte Bale-t Redknapp, aki természetesen valamennyi játékosát megdicsérte: „Fantasztikus este volt, az első perctől kezdve az utolsóig hihetetlen produkcióval rukkolt ki mindenki a csapatból. Most nagyon jó pozícióban vagyunk a csoportunkban” – szúrta még hozzá.
Az A jelű kvartettből az Inter győzelmével továbbjuthatott volna a 16 közé, most viszont már a Tottenham áll az élen. A Barcelona és a Lyon sem lett nyolcaddöntős – előbbi 1-1-et játszott Koppenhágában az FCK-val, utóbbi 4-3-ra kikapott a Benfica stadionjában, 0-4-ről kapaszkodva vissza –, de legalább csoportelső maradt.

Eindhovenben a DVSC. Továbbra is első pontjának megszerzésében reménykedik az I jelű kvartettben a Debrecen az Európa-liga csoportkörének mai, negyedik fordulójában, a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató PSV-hez látogatva. Az Eindhovenben 21.05-kor kezdődő találkozón nagy bravúr lenne a debreceni pontszerzés. Rossz hír, hogy Kabát Péter arcüreggyulladás miatt nem kelhetett útra. A csoport állása: 1. PSV 7, 2. Metaliszt Harkiv 6, 3. Sampdoria 4, 4. DVSC 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.