Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Guardian
Barack Obamának nehéz politikai leckét adtak fel, miután olyan vereségben részesült, amely eltakarította az őt a Fehér Házba repítő eufória utolsó maradványait – elemezte tegnap a brit baloldali napilap az amerikai félidős választások eredményeit. A kongresszus alsóházának elvesztése az első komoly kudarc Obama eddig viszonylag problémamentes politikai pályáján. Jól jellemzi az amerikai politika változásait, hogy a képviselőház elnöki posztját egy liberális San Franciscó-i nő helyett egy konzervatív ohiói férfi fogja birtokolni.

Pnahoboctn
Több orosz napilap elemzését összefoglalva arra a megállapításra jut az orosz állami hírügynökség, hogy az amerikai választások nem befolyásolják az amerikai–orosz kapcsolatok újraindítását, de hatással lehetnek Moszkva és a NATO viszonyára. Tomas Graham, George W. Bush volt tanácsadója szerint a washingtoni képviselőház külügyi bizottságának republikánus elnöke másként látja majd az Egyesült Államok együttműködését Oroszországgal például Iránnal kapcsolatban.

Franffurter Allgemeine
Az eddigi külpolitika folytatását várja az Egyesült Államoktól Guido Westerwelle német külügyminiszter – olvasható a német konzervatív napilapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.