Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komszomolszkaja Pravda
Magatartási kódexet dolgozott ki az állami hivatalnokok és tisztségviselők számára az orosz egészségügyi és társadalmi fejlesztési minisztérium, az egyes pontokat az orosz bulvárlap sajátos kiegészítésekkel magyarázta. A kódex szerint a korrupciót azonnal jelenteni kell. A lap hozzátette: továbbra sem tilos hazai és külföldi ingatlanokat, hatalmas autókat vásárolni a szerény fizetésekből, akit nem csípnek el, az nem tolvaj, a fő, hogy jelentse, ha látja, hogy másokat vesztegetnek. A minisztériumi dokumentum szerint mellőzni kell a durvaságot, a sértő megjegyzéseket, az alaptalan megrovásokat,
az előítéleteket. A Komszomolszkaja Pravda újságírói el sem tudják képzelni, hogyan fognak így működni a hivatalok és szervek.

The Daily NK
A Csongjin melletti 129-es gyár alumíniumból készít torpedókat az észak-koreai hadseregnek – állítja a dél-koreai híroldal saját forrásaira hivatkozva. Az észak-koreai haditengerészet azt állította, hogy az ő torpedóik acélból készülnek, s tagadták, hogy az ő torpedójuk volt az, amelyik elsüllyesztette márciusban a dél-koreai Cshonan rombolót. Negyedévente érkezik alumínium a gyárba vasúton, s az itt elkészült alkatrészeket öszszeszerelő üzembe viszik. Ezt a lap állítása szerint minden gyerek tudja a környéken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.