Napi sajtószemle

MN
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

KOMCOMONbCKAR
Egy sötét kapualjban két fiatal vasakkal töri el az újságíró ujjait, hogy ne írhasson, s az állkapcsát, hogy ne beszélhessen, e szörnyű képeket rögzítette Oleg Kasinnak, a Kommerszant újságírójának megveréséről egy közeli kamera.
A népszerű orosz lapnak a támadás indítékairól nincs kétsége, az, mint fogalmaz, figyelmeztetés a társadalomnak és különösen az újságíróknak.
A 37 éves újságíró több műtéten esett át, s mesterséges kómában altatják. Az Európai Bizottság szóvivője az orosz újságíró megverését elfogadhatatlannak minősítette.


HE3ABNCNMAR
Bakuban nem lesz forradalom, fogalmaz az azerbajdzsáni választások kapcsán az orosz lap, ismertetve, hogy a parlament 125 helyéből Ilham Aliyev hatalmi pártja több mint 70 helyet szerzett meg. Az ellenzék csalásról beszél, helyi elemzők szerint azonban itt nem várhatók utcai tiltakozások vagy olyan nyílt pártharcok, mint Kirgizisztánban vagy Moldovában.


MIZZIMA
Ez a választás egy vicc. Vajon a párt képviselői is látják ezt? – fogalmazott egy thai választási megfigyelő, aki Rangunból tájékoztatta a Burmával foglalkozó ellenzéki honlapot a választásról. A voksolás idejére a külföldi újságírók nem kaptak vízumot a mianmari rezsimtől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.