Napi sajtószemle

MN
2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DER SPIEGEL
Kétségbe vonta George W. Bush szellemi képességeit a liberális magazinnak nyilatkozva Gerhard Schröder sajtótitkára. A német exkancellár korábban már hazugnak nevezte a volt amerikai elnököt, míg titkára most a megjelent önéletrajzi kötet kapcsán úgy fogalmazott, hogy Bushra rátelepedett texasi volta, szűkebb pátriájában ismert minden tehenet, ám fogalma sem volt arról, mi történik a világban.

KoMMepcaHTb
„Tudjuk, ki árulta el Anna Chapmant és társait, s azt is, hogy hol tartózkodik” – fogalmazott a nyáron az Egyesült Államokban lebuktatott kémek kapcsán az orosz üzleti körök lapjának a Kreml egyik magát megnevezni nem kívánó illetékese, s a Trockijt a KGB utasítására Mexikóban meggyilkoló spanyol kommunistára utalva megjegyezte, senki ne kételkedjen abban, hogy Mercader már az illető nyomában van. A Kommerszant értesülése szerint az áruló kettős ügynök Scserbakov ezredes, a külső hírszerzés amerikai részlegének vezetője.

The New York Times
Sértőnek és borzalmasnak minősítette a Rágalmazásellenes Liga nevű amerikai zsidó érdek-képviseleti szervezet azokat az állításokat, amelyeket Glenn Beck, a Fox News televízió műsorvezetője fogalmazott meg Soros Györggyel kapcsolatban – jelentette a New York-i liberális napilap. Beck – a konzervatív Teadélután mozgalom egyik meghatározó alakja – bábmesternek titulálta Sorost, aki szerinte attól vált hírhedtté, hogy világszerte gazdaságokat és rendszereket omlasztott össze, a milliárdos következő célpontja pedig az Egyesült Államok. Beck kijelentette, Soros a zsidók haláltáborba küldésében segédkező zsidó fiú volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.