Nemesbükki baleset: három gyanúsított

2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ittas gépkocsivezető és annak kábítószertől bódult társa mellett már egy harmadik gyanúsítottja is van a vasárnapi, három ember halálát okozó nemesbükki közlekedési balesetnek – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség. Mint arról beszámoltunk, egy család három tagját, anyát, lányát és annak gyermekét gázolta el egy autó a település központjában. A 63, illetve 36 éves asszonyok a helyszínen, a 13 éves kerekes székes lány a kórházban vesztette életét. A tragédia után egy 23 éves, kábítószer hatása alatt álló hejőbábai fiatalember azt állította, ő vezette az autót. Később azonban kiderült, hogy a volánnál valójában társa, egy 41 éves tiszaújvárosi, ittas férfi ült. A rendőrség ittas vagy bódult állapotban való járművezetés bűncselekménye miatt indított eljárást ellenük, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. Időközben a szakértői vizsgálat kiderítette, hogy a balesetben közrejátszott a tulajdonos által szakszerűtlenül javított gépkocsi hibája is. Ezért a nyomozók kedden kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával őrizetbe vették a 32 éves tiszaújvárosi férfit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.