Obama népszerűbb Palinnál

Munkatársunktól
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barack Obama Demokrata Pártja ugyan a félidős választásokon – saját szavai szerint megalázó – vereséget szenvedett, egy most közölt felmérés szerint még mindig van esélye megtartani az elnöki széket. Amennyiben most lenne az elnökválasztás ideje, Obama a szavazatok 52 százalékával győzelmet aratna a manapság egyre népszerűbb Teadélután mozgalom hangadója, Sarah Palin felett. A közvélemény-kutatásban megkérdezett demokrata szavazók 73 százaléka támogatná, hogy ismét Obamát indítsák jelöltként. A konzervatív szavazók azonban mindössze 14 százaléka támogatná Palin indulását, noha mind ez idáig ő az egyetlen republikánus politikus, aki jelezte, hogy indulna az elnökválasztáson.
A 2012-es választásokon indulni szándékozó politikusok pedig lassan készülődhetnek kétéves kampánymaratonjaikra. Amerikai politikai szakértők nem javasolják Palin alábecsülését, de rajta kívül több szereplőt is említettek, akik nála komolyabb esélyekkel szállhatnak majd harcba. Mike Huckabee volt arkansasi kormányzó 52:44 arányban győzné le a jelenlegi elnököt a keresztény jobboldal támogatásával, de Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó is elnyerhetné a pozíciót, ha most választhatnának az amerikaiak. A CNN és az Opinion Research Corporation közös közvélemény-kutatását még a keddi választások előtt végezték el egy 1006 fős mintán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.