Partizánként folytatják

2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl nagy meglepetést nem szerzett, hogy a kormányellenes utcai színielőadásokon felbukkantak a rossz emlékű SZDSZ kísértetei is. A megbomlott benyomását keltő Gyurcsány Ferenc keddi szirénázásán például a bukott kormányfő és a k…a anyázós Ungváry Rudolfnak, a Szépírók Társasága tagjának trágárkodása előtt Bauer Tamás is felszólalt. A szabad demokrata gondolkodó arról tájékoztatta a járókelőket, hogy a Fidesz rosszul kormányozza az országot, és mindjárt el is mondta, miképpen kellene helyesen kormányozni.
Másnap az LMP kisegyüttesének zúgolódásán pedig Bauer egykori párttársa, Kőszeg Ferenc is mikrofon elé lépett. Becsületére legyen mondva, ő már pozitívumokat is említett, kijelentette, az Alkotmánybíróság (AB) húszesztendős tevékenységének egyik gyümölcse, hogy mára már szabadon szidható a miniszterelnök, sőt a köztársasági elnök is. (Ugyanakkor az AB hibájának rótta fel a drogliberalizációra vonatkozó jogszabályt és a Bokros-csomag több rendelkezésének megsemmisítését.) Itt jegyzem meg, a szabad madarak szerepeltetése és más korábbi SZDSZ-motívumok egyre sűrűbb felbukkanása Schiffer Andrásék háza táján némiképp ellentmond a kezdeti LMP-gondolatoknak.
A néhai szabad varjakból mindenesetre már aligha lesz főnixmadár, legfeljebb sértődött papagáj, aki csak mondja a magáét a kalitkában vagy Gyurcsány mutatványos mellett, a megfáradt publikum előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.